stichting
contact

November/December 2010 - Kubuneh en Bundung

Kubuneh - Na een overweldigend ontvangst bij het binnenkomen in Kubuneh zijn we onder begeleiding van de Musical Friends of Kubuneh en dansende en zingende vrouwen lopend naar de Founderswoning gegaan. Daar werden we ontvangen door de Imam en de Aikalo. Vervolgens zijn we naar de bananentuin gelopen. De tuin lag er schitterend bij. De bananenbomen waren vol trossen bananen.

Na het bezoeken van de tuin zijn we naar de meetingplaats gegaan en daar volgde het volgende welkom door de dorpsoudsten en het team van Kubuneh die het hele project daar onder controle houdt. Nadat de sprekers hun verslag hadden gedaan van de afgelopen periode kwamen zij met hun *verrassing*.

Er werden 2 bankaccounts getoond met beiden een bedrag van 1000 Dalasi. Voor onze begrippen is dat weinig maar voor Gambia is dat al een heel bedrag. Het waren de eerste inkomsten van de opbrengsten van de bananen.

De vrouwen mogen tussen de bomen hun eigen groente telen en betalen na de verkoop daarvan 25 Dalasi als lidmaatschapsgeld. Een bankaccount is geopend voor de toekomst van de tuin (eventuele uitbreiding en aanschaf materialen) en de andere voor educatie zodat de plaatselijke kinderen die het schoolgeld niet kunnen betalen hierop een aanspraak kunnen maken.

Tijdens de meeting bleek dat er een grote behoefte was aan gieters. Nu werd de tuin bewaterd met emmers water, waardoor het zand wegstroomde. Aangezien ik voor de zekerheid extra geld had meegenomen was ik in staat om 10 gieters te kopen. Het geluk straalde van de gezichten van de vrouwen af toen we een paar dagen later met de gieters in Kubuneh verschenen. We zijn direct weer naar de bananentuin gegaan omdat de vrouwen de gieters wilden proberen.

Bundung: Samen met de andere bestuursleden van de Stichting Muzikale Vrienden van Gambia hebben we besloten dit keer een school in Bundung te helpen. Deze school had behoefte aan nieuwe tafels en schoolborden. Het is een hele kleine school met 2 klassen en ongeveer 40 leerlingen. Het materiaal van de schooltafels en de schoolborden was inderdaad van een beroerde kwaliteit en dringend aan vervanging toe. Samen met Sulayman, die de projecten voor ons ondersteund en controleert zijn we op zoek gegaan naar materialen en een goede timmerman. Het resultaat was uiteindelijk 8 nieuwe schooltafels en 2 schoolborden van cement.

Er is voor cement gekozen vanwege het feit dat dit telkens opnieuw geverfd kan worden en niet onderhevig is aan verval. Er is een laag van ongeveer 5 cm cement aangebracht op een muur van iedere klas, dit is vervolgens glad gestreken en geschuurd, in de grondverf gezet en vervolgens zijn er een paar lagen schoolbordenverf op aangebracht, met als resultaat 2 schitterende schoolborden.

De Jeep die wij eerder voor de stichting ACIP (met als voorzitter Sulayman) hadden gekocht, was nog steeds voorzien van stalen ramen aan de linkerzijde. Dit geeft regelmatig problemen met de politie aldaar omdat dichte ramen verboden zijn. Helaas kan er geen gewoon raam geplaatst worden en moet er een nieuwe deur (2ehands) aangeschaft worden. Het benodigde geld hebben wij ter beschikking gesteld. Het gaat hier om het raam achter de bestuurder. Wat betreft de laadruimte is het toegestaan met geblindeerde ramen te rijden.

Kiang: Verder heb ik nog het dorp Kiang bezocht en wat ik daar gezien heb is in en in triest. Daar is dringend hulp nodig zeker wat betreft medische hulp. Hierover gaan we nog in bespreking. In ieder geval is ieder paracetamolletje welkom, het zou alvast een klein begin zijn.

Al met al heb ik weer een goed gevoel over gehouden tijdens dit bezoek. Er wordt in samenwerking met de ACIP goed werk verricht. Ik moet zeggen dat het bestuur van ACIP zijn uiterste best doet en zeer zuinig met het sponsorgeld omgaat wat betreft materialen aanschaffen, er wordt duidelijk gekeken waar goed maar ook stevig en betaalbaar materiaal aangeschaft kan worden.

Hot News

19-02-2021 - Fatu geslaagd!

Zo juist ontangen we bericht dat Fatu is geslaagd voor haar certificaat. Proficiat!

Update hulppost Batelling

Iedere 2e dinsdag komen er artsen en verpleegsters van het General Hospital uit Kwinella om kinderen van 1 tot 5 jaar te consulteren.  Ook de zwangere vrouwen worden dan gecontroleerd.

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

In verband met nieuwe verplichtingen die aan ANBI organisaties zijn gesteld per 1 januari 2021, treft u hier een jaarlijks financieel verslag aan.

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp