stichting
contact

Maart 2019 - Bezoek aan de watertap in Tallinding en nog veel meer.

Watertap in Tallinding.

Op verzoek van MOV Monster heb ik een bezoek gebracht aan Tallinding alwaar wij een watertap geplaatst hebben iov MOV. Zoals ik al eerder vermeld heb in een verslag, wordt deze watertap door ongeveer 2000 mensen gebruikt.

1 watertap is te weinig voor dit dorp en daarom heeft MOV Monster besloten € 300,-- mee te geven voor een 2e watertap.

In dit dorp halen mensen hun water nog steeds uit waterputten. Dit water komt uit de rivier The Gambia. Het water van deze rivier is sterk vervuild en zeer slecht voor de gezondheid. Er zijn helaas geen andere mogelijkheden op dit moment. Wij gaan ons best doen om in de toekomst in dit dorp ook meerdere watertaps te plaatsen.

Deze foto geeft een indruk waar het water tot op heden vandaan komt. Helaas wordt het vuil/afval niet opgehaald zoals hier in Nederland. Er zijn wel ontwikkelingen gaande op het gebied van opruimen en inzamelen. De bewoners ruimen het nu regelmatig met elkaar op. Het vuil wordt vervolgens gestort op een vuilnisbelt. Maar dit is nog steeds niet voldoende om een schonere leefomgeving/schoon water te krijgen.

Sky Bleu Nursery school

In november 2018 hebben wij de school geld gegeven om een water­druk­verhogings­pomp aan te schaffen. Deze school moest regelmatig hun deuren sluiten omdat er overdag te weinig/geen stromend water was. Vrijwilligers hebben deze pomp geplaatst. De pomp werkt perfect.

Samen met een van de donateurs, die toevallig ook in Gambia op vakantie was, ben ik naar de officiële opening geweest. Zij maken in Gambia echt overal een feest van uit dankbaarheid.

Leerlingen dansten en deden voordrachten voor ons. Een groots onthaal dus.

De allerkleinste haalt het podium nog niet, maar steelt intussen wel de show.

Onderweg naar de school zijn we eerst nog even gestopt bij een groothandel in schoolmaterialen. Wij hebben voor € 50,-- 140 schriften, potloden en vlakgummetjes gekocht voor de leerlingen.

2 nieuwe watertaps

In Tallinding zal namens MOV Monster een 2e watertap geplaatst worden.

Misschien wel leuk om te weten: MOV haalt 2x per jaar kleding op in het Westland en Hoek van Holland. Van de opbrengst hiervan schenken ze een gedeelte aan goede doelen. Stichting Muzikale Vrienden heeft dankzij deze opbrengsten al diverse watertaps kunnen plaatsen in Gambia.

Van het dorp Kotu hadden wij ook een verzoek gekregen voor een watertap. Dit hebben wij kunnen realiseren en binnenkort zal deze door de eigen bewoners aangelegd worden.

De kosten voor beide watertaps zijn € 600,--.

General Hospital en Bundung Maternal & Child Health Hospital

In het Westland maar ook in Hoek van Holland zijn er diverse dames die mutjes en sokjes breien voor onze Stichting. Dit keer had ik ongeveer 20 kg aan mutsjes maar ook babykleding bij mij.

Deze hebben wij afgeleverd bij 2 ziekenhuizen. Ook had ik nog medicatie meegekregen zoals ibuprofen en paracetamol. De gezondheidszorg in Gambia is nog steeds bar en bar slecht ondanks dat er een nieuwe regering is, maar gelukkig blijven de mensen hoop houden.

Veel mensen vragen zich af waarom hebben ze in Gambia mutsjes nodig, het is daar toch zo warm? Voor onze begrippen is het warm, maar in de avond koelt voor hun gevoel de temperatuur sterk af.

Wat kleine giften nog meer kunnen doen

De tuinman van het hotel waar ik regelmatig verblijf is druk met de geleverde zaadjes. Vol trots laat hij zijn oogst zien. Tomaten en pepertjes.

2 doofstomme mensen op de craftmarket in Brikama kunnen namens twee oudere dames uit Monster weer een aantal maanden hun huur betalen. Zij schonken € 30,--.

Ons volgend project hangt af van de opbrengsten van de Vastenactie 2019. Daarvan zullen we een school gaan opknappen inclusief een nieuw toiletgebouw, omheining en schooltuin. Wordt vervolgd.

Hot News

19-02-2021 - Fatu geslaagd!

Zo juist ontangen we bericht dat Fatu is geslaagd voor haar certificaat. Proficiat!

Update hulppost Batelling

Iedere 2e dinsdag komen er artsen en verpleegsters van het General Hospital uit Kwinella om kinderen van 1 tot 5 jaar te consulteren.  Ook de zwangere vrouwen worden dan gecontroleerd.

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

In verband met nieuwe verplichtingen die aan ANBI organisaties zijn gesteld per 1 januari 2021, treft u hier een jaarlijks financieel verslag aan.

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp